Generalist en aanvoerder
met een gezonde focus op resultaten

Wouter van Gerderen is oprichter en eigenaar van ReftLight. Van daaruit werkt hij als onafhankelijk adviseur en interim-manager voor uiteenlopende opdrachtgevers in het mkb (zakelijke dienstverlening), de zorg en het onderwijs. Daarnaast beschikt hij over een uitgebreid netwerk van professionals en specialisten waarmee hij samenwerkt wanneer extra handen of aanvullende expertise nodig is om de beste resultaten te bereiken.

Wouter aan het woord
Combineer kennis, gezond verstand en intuïtie
Na zijn studie Commerciële Economie werd zijn studentenbaan op de financiële- en salarisadministratie omgezet in een vaste baan. Op dat moment liep het niet goed op die afdeling. Werkachterstanden werden groter, de afdeling was niet efficiënt georganiseerd en de sfeer was beneden peil.

Wouter: “Ik kreeg de opdracht om de afdeling ‘sterker neer te zetten’. Dat had ik nog nooit gedaan, maar ik kreeg onmiddellijk energie van de vraag. Ik zag wel mogelijkheden en had direct allerlei ideeën. Dus ik ging gewoon aan de slag. Ik gebruikte mijn studie, mijn gezonde verstand en vooral mijn intuïtie.

En het werd een succes. Na een paar maanden functioneerde de afdeling beter; deadlines werden weer gehaald, de continuïteit en de kwaliteit waren beter geborgd en medewerkers hadden weer plezier in hun werk. Ik merkte hoe belangrijk het is om mensen te motiveren en een eigen verantwoordelijkheid te geven. Maar ook hoe je elkaar vervolgens op een goede manier aanspreekt op verantwoordelijkheden.

Iedere organisatie en ieder team is anders. Doe je geen moeite om mensen te leren kennen, dan komen ze niet in beweging. Zodra je begrijpt hoe mensen en teams in elkaar zitten, vind je - linksom of rechtsom – de ingangen om ze te motiveren en te stimuleren om samen te werken aan gezamenlijke doelen.

 

In eerste instantie combineerde ik mijn advieswerk met een vaste baan, waarin ik ervaring opdeed als salesmanager, manager outsourcing, bedrijfsleider en directielid. Maar het aandeel zelfstandige klussen werd steeds groter. In 2019 heb ik de knoop doorgehakt. Sindsdien focus ik me volledig op business consultancy en interim-werkzaamheden.”

 

Waarom ReftLight inschakelen?

Sterk op het snijvlak van administratie, financiën en bedrijfsvoering

 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Creatieve oplossingen
 • Oog voor mensen en aanwezige talenten
 • Resultaatgerichte aanpak
 • Analytisch en scherp
 • Verbind mens, proces en inhoud

Gespecialiseerd in:

 • Verandermanagement
 • (E-)hrm
 • Payroll en salarisadministratie
 • Optimaliseren van bedrijfsprocessen
 • Shared Service Centres
 • ICT- en software-oplossingen (Raet, Afas, Twinfield, Nmbrs)

Wouter privé

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan
Woont in Doetinchem
Met vriendin en 2 kinderen
Stapt na het werk graag op z’n racefiets
Rijdt bij voorkeur op kop
Maar verliest het peloton niet uit het oog!

Hij is scherp, gedreven en sterk gemotiveerd om doelen te bereiken
Heeft een oog voor knelpunten én verbetermogelijkheden in bedrijven
Focust op passende, wegen en is koersvast
Maar altijd flexibel genoeg om bij te sturen waar dat nodig is

Krijgt energie van resultaten die zichtbaar, meetbaar en voelbaar zijn
En is pas tevreden als die zijn gerealiseerd!

Wouter van Gerderen
naar boven